Så står den på dametøj!

Januar er lige med udsalg. Og dametøj -endelig! Efter en hel måneds jule- og familieræs der det endelig blevet tid til det, der virkelig tæller -MIG!

Jeg er ikke jule-hader. Sådan rigtigt jule-hader. Men helt ærligt. Det kan godt være en anelse tungt at komme igennem, alt det der hyggeri og gensyn med familiemedlemmer, som man mildest talt ikke engang rigtigt kender. Og alt det mad, man skal kæmpe sig i gennem. I hyggens navn. Ja, jeg kan i hvert fald godt blive lidt træt af det. For ikke at sige meget.

Helt ærligt, så hænger grønlangkålen og flæskestegen mig langt ud af halsen. Og onkel Otto, der nærmest drikker den tykke brune sovs direkte af sovse kande, ham behøver jeg ikke at se igen de næste mange måneder. Kan bare ikke klare et mere særdeles upassende klap i nummeren fra hans side lige nu. Påskefrokosten truer derude, det ved jeg godt. Men for nu vil jeg nyde min absens fra familien og svælge mig i alt det dametøj, som ligger derude i butikkerne og kalder på mig med deres neonskrigende prisskilte -farven på udsalg.

Den lange december

Sådan er det. Man må yde for at nyde, ikke sandt. Så jeg kæmper mig troligt, år efter år, igennem december måned og deltager med de rette miner i hele galskaben. Lige fra vores traditionelle advendts søndage med konfekt- og klejne makkerier, salmesang og mere skidt i den dur,  den 23., hvor træets skal pyntes og alle historierne om hvor sjovt det var, dengang hvor vi var små, mine søskende og jeg, skal gentages i en uendelighed.

Og så den store finale, juleaften, som aldrig ender før en af de ældre i familien ligger på knæ på toilettet og afleverer hele julemiddagen -tit og ofte er det førnævnte onkel Otto, der påtager sig den tjans- med lovninger om aldrig mere at foræde sig på så forskammelig vis. Måske er jeg lidt af en jule-hader…

Guleroden venter

Men hvorom alting er, så er det selv samme aften, at jeg begynder at lugte guleroden forude. Udsalget og min elskede januar. Gaverne, som aldrig passer eller blot er upassende (behøver jeg nævne onkel Otto´s utallige og halvpinlige forsøg på at være morsom? Han gav alle de kvindlige familiemedlemmer g-streng trusser et enkelt år. Også bedstemor…) og de skal selvfølgelig byttes hurtigst muligt. Læs Restify.

Så lige rundt om hjørnet er den der, guleroden; januar! Hvor jeg skal i gang med den helt store byvandring og finde nyt dametøj -og forglemme mig i det skønne udsalg. Alle de smertefulde oplevelser fra december fortaber sig i mine shopping-tåger. Langt om længe. Det er lige før, at jeg synes at det er alle ubehagelighederne værd.

Kamp om dametøj

Der er gået regulær sport  det for mig. Jeg starter gerne den 1. januar, hvor alle andre ser skihop og statsministerens nytårstale og jeg begynder at kortlægge min første rute i udsalgets eventyrland. Det handler om at være skarp. Og snedig. Og rundsavene skal monteres godt og grundigt. Det er lidt af en kampplads derude. Der sker noget med os, når vi er på udsalg.

Det må være adrenalinen, der gør sig gældende. Ellers så godmodige og gemytlige husfruer og andre hunkønsvæsner forvandler sig under denne seance til de rene gladiatorer. Man kan nærmest se galskaben stråle ud gennem de sammenknebne øjne, når øjeblikket nærmer sig, hvor dørene åbnes til kampskuepladsen og arenaen skal indtages. Kampen skal stå. Kampen om tøjet til favorable priser.

Det er helt uhyggeligt. Men jeg elsker det. Det får virkelig krigeren frem i os og alle de søde miner og vamle hyggerier fra den sidste måneds julehysteri er lagt bag os. Vi er tilbage i livet. Tilbage i kampen. Som de rigtige kvinder vi er. Klar til at kæmpe for det der med rette tilkommer os. Det er det hele værd. Udsalg på dametøj!