På trods af at vores viden bliver større, synes vi at miste vores sundhed

Det er et af de største paradokser i moderne tid: vi i den vestlige verden har mulighed for at spise stort set alt hvad hjertet begærer.

Det kan man måske foranlediges til at tro skulle være en god ting, og på mange måder er det da også. De fleste børn vokser nu op i et hjem hvor de er sikker på at få nok mad.

Derfor vokser vi bedre i den tidlige alder, men samtidig er mange af vores fødevare og drikkevare af en karakter, så vi bliver meget usunde senere.

Det er altså en gåde for mange hvad der præcis udgør sundhed, god mad og drinks. Men der et par råd som man kan følge, og som vil bringe en i en mere sund retning.

Mad er meget mere end energi fordeling

En af de ting som de fleste kigger på når de køber mad, er energiindholdet og hvor høj fedtprocenten er. Men det er ikke altid det eneste som er vigtigt.

Især når man taler om drinks i relation til sundhed, så skal man være meget opmærksom på sukkerindholdet. Sukker påvirker mange ting i kroppen, da det er en hurtig form energi som nemt kan optages i kroppen.

Blodsukkeret kan flyve op og ned i niveau hvis man spiser for meget sukker. Derfor er det vigtigt at man holder øje med dette i de fødevarer man vælger at købe.

Mad, drinks og sundhed: en gåde der kan løses

På trods af at det virker som en uløselige gåde at finde frem til det mad og drikke som er bedst for ens sundhed, så skal man ikke tage det så tungt.

Alle mennesker er forskellige, og det er forskelligt hvad passer bedst til os. Derfor skal man være mere opmærksom på hvordan man har det, og hvordan ens krop ser ud, end man skal tænke i videnskab.

Hvis man er har det psykisk, og man er i god fysisk form, så betyder det at det man gør er rigtigt.

Kilde: brugerguiden.dk